Enter your keyword

post

Защо трябва да стартирате видео маркетинг още сега

Защо трябва да стартирате видео маркетинг още сега

Включихте ли вече видео в маркетинговата си стратегия? Ако не, то е време да го направите. Преди няколко години, видео маркетинг звучеше екзотично. Днес обаче, видеото има голямо значение навсякъде. В този пост, ще разгледаме подробно защо трябва да започнете видео маркетинг още сега.

YouTube: втората по големина търсачка в света

Google е и вероятно винаги ще бъде номер едно. Но YouTube има над един милиард потребители, които гледат милиони и милиони часове клипове. Можете да ги достигнете до тези потребители чрез създаване на видео съдържание. Така клиентите ви ще могат да го открият при търсене в YouTube. Освен това при добра оптимизация то ще излиза в общи резултати при търсене в Google.

Друга възможност да се достигне аудиторията на YouTube е чрез широк набор от видео маркетинг опции които търсачката предлага. Това включва банери, реклами преди друг клип, реклами в средата на по-дълго видео, спонсорирани клипове в страничната лента, както и много други възможности за видео маркетинг специално направени, за да се харесат на потребителите.

В допълнение, социални мрежи като LinkedIn ви позволяват да свържете видеа от YouTube, към фирмени страници и да гр използвате като медийни проби за вашите професионални профили. Това ви дава още повече възможности за споделяне на клипове за вашия бизнес.

Безплатна реклама с kak.bg

Видео платформите вече надхвърлят границата на забавлението. Kak.bg е първата българска видео търсачка специализирана в “как-да” видеа. От това как да си направим прическа до диети и онлайн маркетинг уроци за начинаещи. Кak.bg е свободна образователна връзка “Направи си сам” между потребители и производители.

Освен това всеки клип, който създадете за kak.bg може да бъде качен в YouTube и десетки други видео хостинг сайтове като Vimeo, DailyMotion и много други.

Най-хубавото е, че kak.bg рекламира напълно безплатно всяко едно видео за период от 6 месеца.

Видеото получава голям обсег във Facebook

Искате ли да достигне до повече хора на Facebook? Започнете да използвате видео. Доказано е, че видео съдържането достига до много повече хора от другите видове съобщения. Facebook започва да съперничи на YouTube в прегледа на клипове. Статистиката показва средно осем милиарда показвания на клипове на ден.

И ако искате да достигнете до хора, занимаващи се с вашия бизнес, трябва да си помисли за включване на видео на живо. Facebook наскоро установи, че хората прекарват три пъти по-дълго време с видео на живо, отколкото с предварително записан материал.

Но дори и да не искат да влязат се занимавате за сега с видео на живо, определено трябва да започнете да качвате видео към вашта Facebook страница. Можете да поставите рекламен клип, който да се появява над полето “относно” на страницата ви. Мислете за него като реклама на бизнеса и привличане на нови клиенти.

 

Видео маркетинг за вашия бизнес

Както можете да видите има много начини вашия бизнес да навлезе в света на видеото. Ключът е да се намерите формата за най-добро представяне. Важното е да споделите вашия клип на колкото се може повече платформи, така че да достигне до колкото е възможно повече хора. И ако решите да създадете “как да” видео, не забравяйте за безплатната реклама, която ще ви подари kak.bg 🙂

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.