Enter your keyword

post

Как да изберем най-добрия въздушен филтър за вашата кола?

Как да изберем най-добрия въздушен филтър за вашата кола?

Двигателя на вашия автомобил има нужда от въздух, за да работи добре. За доброто подаване на въздух към двигателя се грижи въздушния филтър на колата. И както повечето авточасти е важно да изберете най-подходящия филтър, за да си спестите главоболия в бъдеще. Не купувайте първия въздушен филтър, който ви попадне. Изберете този, който ще допринесе за оптимално падаване на въздух към двигателя и ще подобри работата на автомобила.

Категории въздушен филтър

Универсални

Универсалните въздушни филтри са удобно решение, тъй като те съответстват на голямо разнообразие от типове системи, дизайн и конфигурации. Повечето от тези универсални консумативимогат да бъдат затегнати безпроблеми върху съществуващите системи за прием на въздуха без да отговарят на точния размер. Този вид филтри представляват и най-евтиното решение на пазара.

Персонализирани

Разбира се те са предназначени специално за вашия моделавтомобил. Поради тази причина могат да спомогнат за повишаване на производителността и конски сили на двигателя. Този вариант със сигурност ще ви излезе малко по-скъпо, но за сметка на това си гарантирате безпроблемно поставяне и оптимална работа на колата. Благодарение на факта, че са произведени точно за вашия автомобилте улавят и филтрират дори и най-финните прашинки.


Видове въздушен филтър

Когато дойде времето за смяна можете да избирате от няколко различни вида.

Хартиени

Обикновенно фабричните филтри са точно такъв вид. Тяхната основна функция е да филтрират въздуха, който достига до двигателя на автомобила. Естествено те не могад да изкарат вечно, а ако закъснеете със смяната рискувате проблеми в дългосрочен план. Честотата на подмяна зависи от стила ви на шофиране и околната среда.

Резервни

Предлагат се от производителите и са проектирани така, че да паснат плътно в кутията на вашия филтър. Много производители предлагат на пазара резервни филтри за многократна употреба. Те са устойчиви на миене и са произведени от висококачествени материали, за да могат да изкарат максимално дълго.

Маслена баня

Обикновено се поставят на класически или ретро автомобили. Това е стара технология използвана преди появата на хартиените филтри. Представляват уникален дизайн – замърсители и частици се утаяват в маслена среда, а чистия въздушен поток продължава към двигателя.

Миещи за многократна употреба

Филтрите за многократна употреба са по-скъпи, но могат да ви спестят средства в дългосрочен план, тъй като не е нужно да ги подменяте всеки път, когато се замърсят. Просто използвате почистващия комплект и филтъра е като нов. Могат да бъдат съставени от памучна марля или пяна. Въздушните филтри с пяна обикновено са изградени от полиуретан импрегниран с масло и се препоръчват за превозни средства, които се движат ежедневно в прашни условия.

Филтър купе

Проектирани са специално за филтриране на въздуха, който влиза в купето чрез вентилация, отопление и климатизация. Без тях купето ще се напълни с вредни замърсявания.

Можете да закупите търсения от вас въздушен филтър от zakolata.bg. Ако се нуждаете от повече информация продължавайте да четете 🙂

Кога е дошло времето за смяна на въздушния филтър

Препоръчително е да сменяте или почиствате въздушния филтър на вашия автомобил всяка година. По този начин ще постигнете максимална ефективност и оптимален разход на гориво. Въпреки това, времевия интервал може да варира в зависимост от това колко често шофиране, както и околната среда в която шофирате. Например, движението по черни пътища запушва въздушния филтър много по-бързо отколкото движението по магистрала. Добре е да преглеждате филтъра всеки няколко месеца, за да проверите дали не е за смяна. Удобен момент за проверка е и смяната на маслото.

Почистване

Когато се замърсят филтрите за многократна употреба те трябва да се почистят задължително с помощта на комплект за почистване на въздушен филтър. Този комплект премахва мръсотия от вашия въздушен филтър и допълва основните масла. Тези комплекти удължават живота на вашия въздушен филтър и се предлагат предлагат на достъпни цени от почти всички големи марки.

 

Related Post

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.