Enter your keyword

post

Да създадем успешно “как да” видео с малък бюджет

Да създадем успешно “как да” видео с малък бюджет

Вие сте експерт във вашата област и най-вероятно можете да дадете безценни савети на другите. Един от модерните маркетинг похвати за привличането на нови клинети е заснемането на простички експертни “как да” видеа. С него бързо ще привлечете нови Facebook фенове, Twitter последователи, ще увеличите своя имейл списък и скоро ще спечелите нови клиенти. Разбира се видеото трябва да е добре направено. Това не означава, че трябва да инвестирате целия си маркетинг бюджет за заснемане на клипове. В действителност, някои от най-добрите видеоклипове са заснети с просто телефон.

Ето няколко съвета за създаване на качествено видео, което да ви даде нужния медиен тласък:

Практически насочено “как да” видео съдържание

Не се опитвайте да налагате собствената си марка. “Как да” клиповете трябва да бъдат чисто образователни. Аудитория ще ви прости някои пропуски в качествето на видеото, ако то съдържа качествена информация. Уверете се, че вашия клип носи съдържание което е смислено и полезно за зрителя. Фокусирайте се върху:

  • съвети,
  • препоръки,
  • трикове.

Фокусирайте съветите във вашата бизнес ниша

Вашия бизнес трябва да диктува насоката на клиповете които да създадете.  Ако продавате продукти, направете демонстрация за това как работи този продукт. Ако сте брокер на недвижими имоти – дайте някакъв професионален съвет по темата, например “за какво да внимаваме при покупка на имот?”

Съветите трябва да бъдат лесни и да са от вашата област на експертиза. Не правете клопове над 2 минути. Все пак искате клинтите да ви потърсят за помощ. 🙂

Бъдете уверени!

Честно казано, иска се кураж, за да застанете пред камерата. Нормално е в началото да се съмнявате във възможностите си. Стига да знаете 50 % повече по дадена тема отколкото населението като цяло (и съм сигурен, че това е така), значи всичко ще бъде наред.

Също така, не се опитвайте да наизустите текста, или още по-лошо да го четете по време на видеото. Зрителят ще се усети веднага и това създава впечатлението, че не познавата материята за която говорите. За това е по-добре речта ви да бъде малко по-несъвършенна. Вкарайте няколко паузи и паразитни думицки като “Ами”, “Аха” и др.

Усмихвайте се!

Много е важно да се усмихвате, докато говорите. Може да се чувствате неестествено в началото, но зрителите ви възприемат като уверен професионалист.

Използвайте техниката, която вече имате под ръка

Смартфони или уеб камери са перфектни инструменти за всеки, който подготвя “как да” видео. Когато снимате с телефона си, не забравяйте да го държите настрани, не вертикално. Препоръчвам ви една малка инвестиция – микрофон тип брошка. Вграденият микрофон на вашия лаптоп, настолен компютър или смартфон събира много шум. Дори и най-евтин микрофон брошка ще подобри значително качеството на звука. Можете да закупите микрофон от почти всеки он-лайн магазин, в Amazon вървят под 20 $.

Ако имате нужда от помощ и допълнителни съвети, можете да се свържете с нас. Не се страхувайте да отприщите скрития във вас режисьор и да направите наистина завладяващо “как да” видео.

Ако искате да имате наистина качествен продукт ви препоръчваме да разгледате всички наши съвети за видео заснемане и видео монтаж.

АКО РЕШИТЕ ДА ЗАСНЕМЕТЕ ВИДЕО “КАК ДА …”, ЗА ДА РЕКЛЕМИРАТЕ ВАШИЯ БИЗНЕС, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ НАС И НИЕ ЩЕ ВИ РЕКЛАМИРАМЕ АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО ЗА ПЕРИОД ОТ 6 МЕСЕЦА.

Related Post

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.