Enter your keyword

post

Как да защитим всяка материя?

Как да защитим всяка материя?

 


Навярно много от вас са виждали онези клипчета в интернет, в които някакви хора заливат белите си тениски, панталони, кецове с различни течности и оцветители, но по тях не остава нищо и дори течността просто се стича в страни. Този наистина забележителен ефект се постига с нанопокритие за текстилни тъкани. Това е едно вълшебно откритие. Можете просто да напръскате вашият килим или тапицерия и те стават защитени моментално от невидим щит! този щит отблъсква течности, предпазва от замърсяване и вашия килим изглажда винаги като нов. С парцал и малко вода, можете да почисти почти всички. Сега сигурно се питате как работи тази магическа технология? Как може да осигури такава невероятна защита и същевременно остава напълно невидима?

Как работи нанопокритието?

Нанопокритията използват милиарди малки влакна, всяко с около 10 нанометра, който заобикалят всяко влакно и го предпазват от течности и мазнини. Покритието е  водоустойчиво и увеличават плътността на тъканта. По този начин се увеличава повърхностното напрежение на външния слой на тъканта и така течността не може да проникне през нея. Тази технолигия може да издържи на много цикъла на пране преди да започне да губи своята ефективност.

Как да си закупим?

Вече и вие можете да постихнете този магически ефект и за вашите вещи от текстил, без да загубите гъвкавостта и мекотата им. В България можете да закупите нанопокритие за текстилни тъкани от www.nanopool.bg. Кал, дъжд и мръсотия – те вече няма да са проблем за любимите ви обувки. Нанопокритието за текстилни тъкани е препарат на водна основа, подходящ за импрегниране на всички видове естествени или синтетични текстилни материи,велур и набук. Веднъж нанесен, той образува ултра тънък, гъвкав, но изключително здрав защитен слой върху материята като обгръща всяко влакно поотделно и така позволява на тъканта да остане дишаща, а в същото време я защитава от проникване на вода, кафе, вино, мазнини, храни, кал и всякакви други нежелани замърсители. При разливане на течност върху нея се получава така наречения хидрофобен ефект (водоотблъскване). По този начин вече няма да се притеснявате от разлято кафе на дивана, костюма или вратовръзката си точно преди важна среща. Подходящ е за приложение върху дрехи, обувки от текстил, велур, набук, килими, завеси, автомобилни седалки, чанти и куфари, сенници, спортна екипировка, палатки и др.

От какво предпазва нанопокритието?

  • Отблъсква вода и мазнини;
  • Предпазва от петна – кал, храни, напитки
  • Материята остава дишаща, мека и без промяна на цвета
  • Лесно почистване на обработените повърхност(само с вода или салфетка)
  • UV защита
  • Безвреден към кожата; безопасен при допир с храна
  • Физиологично безвреден
  • Сертифициран от международно признати експерти
  • Икономичен – осигурява дълготрайна защита – 1 година или до 20 пранета при температура до 40°C
  • Гладене с ютия

 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.