Enter your keyword

post

Как да изберем зала за срещи?

Как да изберем зала за срещи?

zali

Когато един предприемач започва нов бизнес вероятно не разполага с място за бизнес срещи. Какво да прави обаче ако му предстои среща с потенциален клиент, евентуален бъдещ партньор или доставчик?

Някои кафенета и ресторанти предлагат комфортна среда за разговор и безжичен интернет. Въпреки това, някои срещи изискват професионално място на което да не се разсейвате и да бъде добре оборудвана (проектор, екран, бяла дъска и др). Определено в тези случаи кафенето не е най-подходящия вариант.

Като решение за този често срещан проблем сред предприемачите се прадлагат заседателни зали под наем. Предлагат се различни варианти в зависимост от вида на срещата. Голямо предимство е възможността за резервация по телефона. Това дава възможност за организиране на срещи в последния момент при това на разумни цени. Заплащането варира в зависимост от времето на използване, брой участници и вид договорено пространство.

Залите на Евроквалификационен център включват безплатни услуги като интернет, флипчарт, бяла дъска, маркери, вода, микрофон, проектор, екран, химикалки и тетрадки. При необходимост може да се представи и храна за кафе пауза.


Основни правила при избора на зала под наем

Да бъдат продуктивни и ефективни срещите, независимо дали са с партньори или клиенти, ние ви препоръчваме:

Избягвайте ненужни срещи

Редовни срещи от типа “трябва да се видим днес защото така се пада” често са най-малко продуктивни. Преди насрочване на среща с партньор или потенциален клиенти, определете ясно целите, които искате да постигнете.

Това ще ви помогне да изберете най-доброто място. На пазара се предлагат различни възможности:

  • заседателна зала – идеална за официални срещи на които да направите добро впечатление;
  • тип класна стая – подходяща за екипна работа;
  • театрална зала – използва се за професионални презентации;
  • зала за обучения – осигурява комфортна среда за насърчаване на учебния процес чрез оборудване и аудио-визуални технологии;
  • П-образна стаи – насърчават дискусия.

Също така на пазара се предлагат обикновени стаи, частни квартири и видео конферентни зали.


Помислете върху това кого да поканите.

Основателя на Apple Стив Джобс, въвежда в компанията много стриктна за това как да протичат срещите. Независимо дали срещите са между екипа или с външни лица на тях трябва да присъстват единствино хора, които могат да бъдат полезни в разговора.

За това планирайте срещите си, за да се уверете, че всеки знае своята роля до съвършенство. Подгответе се добре по всички въпроси които ще бъдат разглеждани. Така ще се избегне наемането на твърде голямо пространство или извънреден труд. Залите могат да се наемат дори и само за един час. Предлагат се пространства както за 1-2 души така и за групи до 20 души (седящи удобно). Със сигурност ще откриете възможност, която се вписва това, което търсите.


Изберете най-удобната локация

За продуктивна среща, времето за придвижване на присъстващите трябва да бъде възможно най-малък (за предпочитане между 20 и 30 минути). Преди да изберете къде да направите следващото заседание трябва да знаете от къде ще тръгнат участниците. След това кратко проучване можете да определите кое е местоположението, което най-добре отговаря на вашите нужди.


Изберете време удобно за всички

Друг важен момент преди насрочване на среща са часовете. Естествено часа на срещата зависи най-вече от възможностите на участниците. Според едно проучване на Lifehacker обаче най-доброто време за среща с екипа е вторник следобед, докато в понеделник сутрин е най-малко препоръчително.

Въпреки това, ако целта на вашата среща е важно решение е най-добре това да се случи сутринта, защото първите работни часове са най-продуктивни. Добрата новина е, че залите са отворени от 08:30 ч до 18:00. Разбира се могат да бъдат отдавани под наем и в други часове, включително и през почивните дни.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.