Enter your keyword

post

Как да изкарваме пари, без да работим? С компютъра!

Как да изкарваме пари, без да работим? С компютъра!

Замисляли сте се каква малка част от ресурсите на компютрите си използваме през по-голямата част от времето? Мощта на многоядрения процесор и графическия ускорител които стоят във вашата домашна машина не се използва през по-голямата част от времето, докато преглеждате новини или съчинявате пост в социалната си мрежа например. Между другото, за тази мощност има търсене. Защо да не изкарваме пари без да работим? Нека техниката ни докарва доходи.

И така, формулираме задача. Трябва да включим домашният или работният компютър в тези моменти в които бездейства или на него се изпълнява работа не изискваща максималната производителност (а това обикновено е повече от 99%). Изключваме всевъзможните кликър-клубове, преглед на реклами и всичко подобно – първо, това не е съвсем честна дейност, и второ – на нас ни трябва законна автоматична надница. Също така изключваме и търсенето на извънземни цивилизации, изучаването на ДНК и т.н. – това вече е за алтруисти. Изключваме разните хакерски клубове – няма да ни платят, пък и да се шегуваш със закона не си струва. На кой може да му трябва цялата ви изчислителна мощ?

Криптовалути

И тук си спомняме за Биткойна. Биткойновете (Bitcoins) са електронна валута. Може дълго да спорим за перспективите й, курсови котировки, но фактите са такива: Биткойна има цена и може да се изкарва. И през близките няколко години независимо от огромните задействани мощности тоав ще продължи да изкарва пари. Пуска се валута по един единствен начин – изчисляване на кодирани последователности – именно за това отива мощността. Точно тук възникват различни варианти. Първо, можете да се заемете с търсене на Биткойнове. Може би ще извадите късмет (и колкото повече мощност имате подръка, толкова по-вероятно е да намерите), може би няма да намерите първите монети веднага – процесът е така да се каже вероятностен. За да увеличат стабилноста на прихода хората се организират в пулове (един вид колектив) – включвайки компютрите си в клъстера – суперкомпютър. Големите пари най-вероятно се изкарват от организаторите, но всеки участник получав гарантиран дял.

Как изглежда това?

Внимание, има признаци за строителството на финансова пирамида! Възможно е мошеничество от страна на организаторите!

Важно: трябва ви реален, постоянен IP адрес. Ако работите чрез прокси-сървър е вероятно да не можете да работите пълноценно – а по-точно, после няма да можете да изтеглите изработеното. По принцип провайдърите предоставят реални IP-та срещу допълнително заплащане. Преди да се заемете с регистрация разберете дали имате реално IP.

Първо се регистрираме в избрания клъстер. Там всичко е просто, вкарваме си името, пощенската кутия, подтвърждаваме ги. Телефона също трябва да се подтвърди (може по-късно) чрез позвъняване на указан номер (двусекундно обаждане, по време на което робот с мъжки глас ще каже: „Окей” и ще затвори). Не се плашете, за това няма да ви искат пари. Сваляме клиента (download). Вече ще е настроен, инсталацията е моментална и проста, веднъж включен клиентът ще започне да работи веднага и да събира пари в сметката.

На сайта им балансът на сметката се променя със закъснение. Изкарването на пари става чрез електронна валута. Изберете която система искате от предложените (за момента най-удобна ми се стори Egopay) – у нас те не са силно разпространени, но прехвърлянето им по карта отнема няколко минути. Или можете просто да платите с тях в повечето чуждестранни интернет-магазини. Сумата, както изглежда е неограничена, след няколко дни можете да изкарате своите няколко долара, за да се убедите че всичко работи коректно.

Колко може да се изкара по този начин?

Безплатният клиент носи малко над 30 долара на месец, използвайки 10% от процесорното време и не изисквайки нищо повече. Между другото, да се отделят повече ресурси е безсмислено – количеството което може да изкарате на ден е ограничено. Има варианти да увеличите прихода – като докупите така наричаните шредове (потоци, thread). Всеки шред струва 50 долара и парите за него се избиват за повече от месец. За една година от всички потоци (включително безплатния) възвръщаемостта е 365 американски долара. Тук вече вие преценете – изгодно ли е или не, но редкият бизнес има такава рентабилност. След някакво време човек спира да обръща внимание на програмата, преглеждайки я само веднъж на няколко дни за да изтегли парите си.

Внимание, има признаци за строителството на финансова пирамида! Възможно е мошеничество от страна на организаторите!

Източник: howitworks.iknowit.ru

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.