Enter your keyword

post

Как да популяризираме своя малък бизнес в интернет?

Как да популяризираме своя малък бизнес в интернет?

За всеки е ясно, че интернет е една от най-популярните среди, в които можете да кажете кои сте и каква е вашата идея за развитие. Отдавна е приключено с брошурите по пощенските кутии, радиорекламата е в залез, телевизионната реклама е скъпа, а външната е често неефективна. Нямаме друг избор, освен да посегнем, да отворим компютъра и да…

Съберем екип

Намерим професионалисти, на които да поверим всичко. Колкото и да сте осведомен за бизнеса, който планирате, това не означава, че ще можете да се справите с интернет маркетинга.  Ще ви трябва екип, който да има дизайнер, човек, който да разбира от маркетинг, добър оператор в социалните мрежи, програмист, оператори. Нима можете да бъдете всеки един от тях, при това, без да изоставяте основните си занимания?

Не го мислете и ако ви трябват пари, заем срещу лична карта може да налее достатъчно гориво в колата ви.

Социални мрежи

Създадете нещо във Фейсбук. Фейсбук е /за момента / най-бързо растящата и динамична социална мрежа, която осигурява директна връзка с потребителите. Дали този тренд ще се запази е много спорен въпрос. Сега обаче имате възможност да оберете това, което ви се предлага. Можете лесно да създадете и група от последователи, като поканите любезно клиентите си. Те няма да са против, особено ако са доволни от услугите ви.

Представяне

В зависимост от бизнеса, можете да заложите на мултимедията  – видео или снимки. Това е могъщ инструмент за привличане на клиенти, особено ако сте сватбена агенция или пък ремонтирате апартаменти. Има снимки, които биха ви спестили хиляди думи. Възползвайте се от това, улеснява  всичко и намира директен контакт с хората отсреща.

Не бъдете скучни или прагматични, колкото по-забавни сте, толкова по-добре. Но не се правете и на клоуни, не пресолявайте или презахаросвайте нещата. Хората обичат /все пак/ да има няаква връзка с реалността.

Не е ясно дали след 10 години ще има Фейсбук и той ще бъде така доминиращ, както е сега. Ако не сте съгласен, спомнете си възхода и резкия упадък на Myspace, който от многомилионен проект се превърна в гробище за спомени. Именно по тази причина, времената се менят, на вас ви трябва нещо, което е постоянно – нужен ви е интернет сайт. Изберете такава концепция, която ще ви позволи да се развивате в бъдещето, да уголемявате и прибавяте, но и при нужда – да вадите. Не се палете по дизайни, които започват като новата серия на Междузвездни войни. Няма как да си ги позволите, а и те няма да са подходящи за вас, ако сте начинаещи. Намерете своето място и застанете на него стабилно. Възходът е сигурен!

Related Post

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.