Enter your keyword

post

Нестандартни решения за покрив – част 1

Нестандартни решения за покрив – част 1

В нашата страна е прието покривните пространства строго да се заключват за посетители и и всеки, който се е качил на покрива се смята за хулиган. В краен случай на покрива може да се направи гълъбарник или плантация от спътникови чинии. По света обаче покривите успешно се експлоатират в полза на живущите. Ще ви разкажем за двадесетте най-приятни решения за исползването на покриви от цялата планета.

Градина на покрива

покрив градина

Най- популярният начин за използване на покрив е на него да се направи малка градина, където хората да ходят да си почиват, да се любуват на заобикалящите ги градски панорами и на зелената растителност. Подобни обекти могат да се намерят по целия свят, но най- голямата градина на покрив се намира в най-високата част на хотел Marina Bay Sands в Сингапур, където огромна палмова горичка преминава в бассейн в самия край на двестаметрова пропаст.

Басейн на покрива

покрив басейн

Между другото, басейните са вече съвсем друга история. Те са доста популярни обекти за разполагане на покривите на многоетажни жилищни сгради. Хората нямат нищо против да плуват в тях, разполагайки при това с прекрасна гледка към градските улици и съседните небостъргачи. Подобни съоръжения се появяват не само в гъсто застроени градове, където няма никаква друга възможност да се направи басейн, но също и в частния къщи, чиито собственици не се боят от архитектурни експерименти.

Ресторант на покрива

покрив ресторант

Ако не можете да бъдете изненадани от ресторанти с изисканни блюда и оригинални интериори, то за получаването на свежи гастрономически впечатления по време на предсттоящата отпуска можете да посетите ресторанти, намиращи се на голяма височина. Най- високият ресторант в света се намира в ОАЕ и се нарича At.mosphere . Разположен е на 122 етаж (а това е около 495 метра над земята) в небостъргача Бурдж-Халифа или Бурдж-Дубай. По замисъла на своите създатели, този ресторант е трябвало да стане истинска яхта в небето от най-висок клас по ниво на комфорт и качество на обслужване, която не по-ниска от тази на огромните престижни морски лайнери – само пейзажът зад прозорците не е морски, а небесен.

Футболно игрище на покрива

покрив футбол

В Токио покривите на сградите в центъра на града се превръщат в обществените пространства. Всичко което липсват или недостигат по улиците на мегаполиса можете да го видите на покривите. Например, в най-горната точка на едно от зданията в японската столица преди няколко години се появи футболно игрище. Благодарение на системата за изкуствено осветяване, този спортен обект на покрива работи денонощно. В Токио по всяко време на деня и ноща се намират много желаещи да ритат топка. Любовта към футбола в страната на изгряващото слънце е огромна.

Източник: howitworks.iknowit.ru

Related Post

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.