Enter your keyword

post

Как да спестим пари работейки в Англия?

Как да спестим пари работейки в Англия?

Да започне работа в Англия като цяло е доста лесно. В никакъв случай не искаме да кажем, че това е безпроблемно. Истината е, че тук пазара на труда се движи: идват нови хора, други си отиват …

Проблемът в България е, че всичко е в застой. В Англия, ако имате желание и проучите добре пазара ще намерите работа за по-малко от месец.

Всичко ще зависи от нивото на английски което владеете и усилията които полагате. В тази статия събрахме основните стъпки които трябва да спазвате, за да намерите успешно работа в Англия.


Пътеводител за намиране на работа в Англия.

Търсенето на работа не е лесно занимание. Изисква изпращането на десетки CV-та и попълване на множество онлайн формуляри на различни фирми.

Добрата новина е, че усилието си заслужава и скоро ще започнат да ви отговарят на мейлите. Ключът е в това да кандидатствате на възможно най-много места. Така накрая ще имате възможност да избирате.

За да се случи това ви препоръчваме да планирате всичко от самото начало. Определете си по колко часа на ден ще търсите работа и по кое време на деня ще го правите. Направете списък на всички сайтове и фирми в които ще кандидатствате и започвайте веднага … без да се разсейвате с Facebook и YouTube и други демотиватори. Трябва да се научите да бъдете продуктивни в търсенето на работа в Англия.

Онлайн платформи.

Един от най-разпространените начини за търсене на работа в Англия е чрез онлайн платформи, където ще намерите стотици оферти филтрирани по сектори и градове. Всеки ден обаче биват заемани стотици работни места, за това е много важно да посещавате платформите редовно.

CV и мотивационно писмо.

Това е една от ключовите точки. Ако сте се занивали с маркетинг сигурно знаете, че самата продажба няма значение. Важен е процеса, който стои зад тази продажба. В търсенето на работа е същото, ако не се представите на ниво няма да ви вземат дори и да сте най-подходящия кандидат.

За това ви препоръчваме много внимателно да подготвите автобиография и мотивационно писмо. И двете са от голямо значени при кандидатстване за работа в Англия. Помолете някой приятел да ви помогне, но никога не използвайте Google translate.

CV – автобиографията ви трябва да бъде на английски език по британския модел – без снимка или дата на раждане. Потърсете в интернет за модел на CV.

Мотивационно писмо опишете какво точно ви харесва в тази работа и обяснете защо вие сте идеалния кандидат. Опитайте се да не да не допускате правописни грешки.


Кой град да изберем за работа в Англия?

Това зависи изцяло от вас. Като цяло, в Англия нивото на безработица е около 5%. И все пак винаги има места, където е по-лесно да се намери даден вид работа, отколкото други.

Работни места в сектора на услугите са по-лесни за намиране в градовете с големи популации. Имайте предвид обаче, че в тях настаняването е доста по-скъпо. по-скъпо в тях.

От друга страна големите градове са мултикултурните, така че ако искате да научите добре езика може би един средно голям град е най-добрият избор.

Разбира се винаги можете да смените града в, който работите. Препоръчваме ви в началото да изберете град до който има директни полети от България.


Как да се подготвим преди заминаване?

Желание да покориш света.

Забравете страховете си, животът е приключение – живейте, обичайте, смейте се, страдайте, играйте, печелете, губете, падайте, но винаги се изправяйте, за да продължите напред. Съдбата обича смелите.

Подобрете английския си език.

Това ще ви позволи да водите свободни разговори. Въпреки, че много хора успяват да си намерят работа в Англия без да говорят английски, езика със сигурност е едно огромно предимство.

Имайте предвид, че колкото по-добре владеете езика, толкова по-лесно ще се справите на първата работа.

Ако нивото ти е много лошо ще ти дадат да миеш чинии в кухнята. Ако английския ти е на висока ниво ще ти позволят да работиш с клиенти.

За това ви препоръчваме да учите езика постоянно и да напраднете толкова, колкото ви е възможно.

Купете си евтин билет.

От България до Англия вече има ежедневни полети на няколко нискотарифни самолетни компании. Потърсете оферти за желаните от вас дати. Ако планирате от рано вашето пътуване можете да закупите еднопосочен билет на цена пад 100 лева. ВНИМАВАЙТЕ цените на нискотарифните компании не включват багаж. За него се плаща допълнително.

Запазете си настаняване за първите няколко дни.

За щастие, намиране на стая в споделен апартамент в Англия е сравнително лесно. Има много предлагане, но и много търсене. Свободните места в хубавите стаи се отдават под наем много бързо. За това ще ви бъде трудно да го направите от България.

Нашия съвет е първата седмица да отседнете в някой евтин хостел или общежитие. Така ще имате възможност на място да потърсите изгодна квартира

Извадете си европейска здравноосигурителна карта.

Картата е наъплно безплатна, а изваждането и става сравнително бързо. С нея ще получите безплатна спешна медицинска помощ във всяка една държава от ЕС.

Извадете си международен паспорт.

Можете да влезнете в Англия с лична карта. Ако обаче сте решили да останете там ще ви трябва лична карта за всички бюрократични дейности.

Запазете си час за NIN (номер за социално осигуряване) две седмици предварително.

Без него няма да може да работите изобщо. Като гражданин на ЕС имате право на  имате право да получите NIN безплатно. Първо обаче трябва да си запазите чяс по телефона две седмици предварително.


Как да пестим в Англия?

Животът в Англия е наистина скъп. Ви обаче най-вероятно сте отишли с идеята да спестите някой лев. Ето защо сме ви подготвили няколко съвета за това как да пестите пари в Англия.

Пазарувайте в Poundland

Това е еквивалента на нашите магазини “За 1 лев”. Всички продукти в магазина са на цена до 1 паунд.  Можете да намерите почти всичко, на цени значително по-ниски дори отколкото в България.

Намалени продукти

Ходете на пазар след 18:00. По това време в супермаркетите ща забележите много продукти с жълт стикер reduced (намалено). Това са продукти с истицащ срок на годност. Можете да закупите продукти за вечеря – плодове, месо, риба и др на цени с 60 % намаление.

Meal deal! (Оферта меню)

Във всички супермаркети ще намерите щанд за хранителни продукти за обяд: сандвичи, безалкохолни напитки, чипсове и т.н.

Много често се продават в меню с отстъпкидо 50%.

Събирайте точки

Британците обичат карти за лоялност и почти всеки супермаркет предлага своя собствена карта. В повечето случаи с натрупаните точки можеш да пазаруваш.

 

 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.