Enter your keyword

post

Нестандартни решения за покрив – част 4

Нестандартни решения за покрив – част 4

Детска градина на покрва

детска градина покрив

Тъй като в Япония има малко място, покривите на много големи сгради се използат като допълнителен етаж. По този начин в Токио се появила и детска градина на покрива. Разбира се, той няма с какво да зарадва окото – висока ограда и зелена боя вместо трева, но даже този унил пейзаж е по-добър от нищо. Децата в Гърция също не се глезят с разходки на чист въздух. „Дългите разходки с деца въобще не е по гръцки“, разказват наши емигранти. „ В много детски градини разходките по улицата се считат за допълнителни. Понякога дори и няма къде да се разходят, защото в детските градини площадки просто няма. В нашата детска градина излизат на разходка всеки ден, но само за половин час. Детската градина е решила проблема с площадка на покрива.

Коворкинг – офис на покрива

офис покрива

Откритие офис пространства, където може да работи всееки желаещ, без да е обвързан с конкретна компания, сега има в стотици, ако не и в хиляди градове по целия свят. Само в Лондон такова учреждение се появило не вътре в зданието, а отвън- на един от покривите в центъра на британската столица. Коворкинг Rooftop Terrace работи в Лондон при топло време всеки ден от 6.30 сутринта до 8 вечерта. При това не е важно вали ли дъжд или не /а в британската столица вали почти всеки ден/, тъй като на откритата тераса има безплатни чадъри за посетителите.

Паркинг на покрива

офис паркинг

В Ялта са измислили интересен начин как да разтовалят улиците от задръствания. Всички знаят, че паркоместата в курортната столица Ялта не стигат, а през лятото, когато прииждат тълпи туристи и броят на населението нараства в пъти, то спокойното придвижване в града е възможно само на колело или пеша. Тесните улички нямя как да бъдат разширени, а километричните зъдръствания вбесяват и туристите и местните жители. Точно затова властите още преди няколко години решили да направят паркинг за 300 коли на покрива на едноетажната сграда на Централния пазар.

Музей на архитектурата на покрива

музей покрив

През 2013г. Град Кошице беше обявен за европейска столица на културата. Това е първият град в историята на съвременна Словакия получил тази титла. Във връзка с това в един от жилищните квартали на града израсна паметник на народната архитектура..Автор на проекта е Томаш Джадон. Истински дървени къщички били превозени от район Липтовски Теплички. Местните жители оценили креативните къщурки положително: те смятат, че къщичките помагат пейзажъж да стане по-разнообразен, нали в района преобладават унили панелни блокове.

Храм на покрива

храм покрив

Необичайна постройка на покрива на 21- етажна сграда открили властите на Шенчжен – красив малък храм и уютено, добре оборудвано малко дворче. Незаконната частна постройка била практически непристъпна. Поради тази причина властите дълго време не могли да стигнат до покрива, за да разберат какво се случва. Пътят към покрива се преграждал от съвременна охранителна система с видеонаблюдение и метална врата, а влизането било възможно само чрез пръстов отпечатък. Зад металната врата територията на покрива се охранявала от няколко кучета. Не е чудно, че неговия притежател, собственикът на пентхауса, се опитвал със всички сили да защити своя таен зелен оазис, създаден с такава любов в центъра на шумния град.

покрива църква

Идеята да бъде по-близо до Бог по време на молитва осенила и Геник Кесов. Той е 49- годишен киевски предприемач от гръцки произход. Кесов построил двуетажн църква на покрива на елитна кооперация, разположена в Оболони. Държавната архитектурна комисия се произнесла против тази постройка, обаче архитектът спечелил делото в съда.

Източник: howitworks.iknowit.ru

Related Post

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.