Enter your keyword

post

Истинската история на Рудолф  – елена с червения нос

Истинската история на Рудолф – елена с червения нос

Всички деца по света знаят историята на Рудолф – елена с червения нос. По време на празниците, човек не може да избяга от коледната песен за Рудолф и как е спасил Дядо Коледа с червения си нос. Но знаете ли истинската, довела до създаването на Рудолф – елена с червения нос.

Елена Рудолф е създаден в Чикаго през 1939 година. Огромната верига магазини, Монгомъри Уорд, имала необходимост от нова промоция за Коледа. В продължение на години, Монтгомъри Уорд е купували книжки за оцветяване, като малък жест за коледните купувачи.

За да спестят пари, Монгомъри Уорд решили да използват собствените си служители за създаването на нова книжка за оцветяване. Робърт Мей бил копирайтър на средна възраст, работещи за компанията по това време. На него възложена отговорността за създаването на коледна история за празнична промоция.


Като дете, Робърт Мей бил малък и срамежлив и често децата от квартала често му се подигравали. С помощта на класическата приказка „Грозното патенце“и собствените си преживявания, Мей сътворил малкия северен елен, отхварлен от своите колеги. След това, Мей трябвало да избере подходящо име. Той предложил няколко сладки имена на малката си дъщеричка Барбара. Детето много харесало  Рудолф. Така Рудолф – елена с червения нос бил официално роден.

Коледна песен и карикатура и анимациония филм са много различени от оригинала за Рудолф – елена с червения нос. Героят на Робърт Мей израснал в малко село в гората със своето семейство елени. За разлика от познатата история, родители Рудолф не се срамували от ярко червен му нос. Въпреки това, Рудолф е тормозена от другите северни елени. Въпреки това, той е щастлив и оптимист.

Когато дядо Коледа доставял подаръците в дома Рудолф, видял червения нажежен нос. Имало гъста мъгла, която затруднявала разнасянето на коледни подаръци. Дядо Коледа получил гениално прозрение – да помоли Рудолф да поведе екипа елени и да помогне за намиране на пътя.

елена Рудолф

В началото на елени с ярко червен нос не е приет. Червеният нос напомнял на шефа на Мей е за алкохолик. Май най-накрая убедил шефа си в Монгомъри Уорд представяйки му скица на сладък, елен с червен нос.

Въпреки недостига на хартия, поради войната, Монгомъри Уорд разпродали шест милиона копия на детска книжка за оцветяване „Рудолф – елена с червения нос” между 1939-1946. Робърт Мей не получил допълнителни компенсации за популярността на Рудолф. Тъй като служител на Монгомъри Уорд, когато създава на северни елен Рудолф, той не притежавате авторските права.

По това време, съпругата на Робърт Мей умира от рак. Мей е останал с малката дъщеря и планините от медицински сметки след смъртта на съпругата си. Робърт убедил президента на Монгомъри Уорд да му прехвърли собствеността за авторско право.


Робърт Мей започнал да продав копия на Рудолф – елена с червения нос през 1947 година. През 1948 г. Рудолф бил представен и чрез кратки анимационни театрални постановки. Това му позволява да напусне работа в Монгомъри Уорд през 1951 г. и да следи продажбите на „Рудолф – елена с червения нос”.

Рудолф се превръща в безсмъртен класически коледен символ след като  зетът на Мей- Джони Марк написва популярната коледна песен. Опитват се да я запишат с няколко певци, и накрая, Джийн Отри се съгласява да изпее една от най-добрите коледни песни. „Рудолф – елена с червения нос” е записана през 1949 г. и са продадени два милиона копия още първата година.


През 1964 г. е излъчен за първи път телевизиония анимационен филм „Рудолф – елена с червения нос”. Четири десетилетия по-късно, класическия коледен шаржа все още излъчва всеки празничен сезон, което го превръща в най-дългогодишния телевизионен сериал. Робърт Мей се завръща в Монгомъри Уорд през 1958 г. и продължава да работи, до пенсионирането си през 1971 година. Историята на Робърт Мейсе превръща в символ на креативността, постоянствота, вдъхновениета и надеждата.

Елена на Робърт Мейсе се превръща в символ на креативността, постоянствота, вдъхновениета и надеждата.

Related Post

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.