Enter your keyword

post

Наръчник за избор и покупка на съединител

Наръчник за избор и покупка на съединител

Трябва да вникнете в технологията на съединителя, за да разберете как да изберете правилния съединител според вашия стил на шофиране. Така не само ще можете да закупите съединител на ниска цена, но и да спестите пари в бъдеще от преждевремено износване.

Въпреки че изборът на съединител и маховик изглежда като черна магия, това изобщо не е толкова трудно. Ако направите правилните избори, вие получавате ненадмината комбинация от съединител и маховик, която ще ви служи дълги години. В дългосрочен план това ще ви се отплати многократно.

Ака вече сте наясно точно от какъв съединител се нуждаете и за вас е важно единствено да го закупите на гарантирано най-ниска цена, вижте нашата статия по темата.

Първи стъпки

Карл Бенц е бащата на автомобилния съединител, създаден преди близо век. През годините това нововъведение в автомобилната индустрия се развива значително. Основната му задача е да осигури плавното предаване на мощността от коляновия вал на двигателя към трансмисията, като при необходимост може да ги отделя един от друг и отново плавно да ги съединява. Друга негова особеност е, че може да “преплъзва” и така да предпазва трансмисията от претоварване и повреда.

Вижте как функционира трансмисията на автомобила в нашето видео:Избор на съединител според стила на шофиране

Когато дойде време за смяна и избирате нов комплект съединители за вашата кола, има няколко основни неща, които трябва да имате предвид. Това ръководство е разработено така, че да ви помогне да вземете правилното решение въз основа на вашето конкретно превозно средство, като вземете предвид начина, по който се използва.

Според пристрастията

Различните материали придават различни характеристики. Правилния избор зависи изключително много от стила ви на шофиране.

  • Ако сте спокоен шофьор, който кормува предимно в градски условия при това в пикове часове ви препоръчваме да се насочите към висококачествен органичен съединител с единичен диск и диафрагмен стил. Органичния материал осигурява плавно зацепване и дълъг живот в града.
  • Любителите на вечерни съботни гонки трябва да помислят за кевлар-органична комбинация.
  • Силно агресивните шофьори подлагат амбреажа на изключително високи натоварвания. За шофьори обичащи силните емоции препоръчваме перформанс съединители от кевлар.

Според нуждите

Можете да използвате вашата кола по три основни начина:

  • лична употреба
  • работна употреба
  • състезания

Разбира се в повечето случаи нямаме възможност да си закупим отделен автомобил за всяка една от тези нужди. Поради тази причина в общия случай колата се използва в различни комбинации от горепосочените. И все пак нека да разгледаме спецификата на всеки един от тях:

Лична употреба

В общия случай автомобила е проектиран точно за такава употреба. Разходите за поддръжка е то ключово съображения в този случай. Препоръчваме ви да си закупите резервен комлект съединител от доказан производител. Цената на тези комплекти е много по-ниска от цената на вносителите без това да влияе на качеството. В сайта zakolata.bg можете да намерите качествени съединители на всички големи марки с гаранция за най-добра цена. Добрите производители изпитват всички части на съединителя на един милион цикъла, което е около 150 000 километра. Това е оптималното решение цена / качество ако планирате да използвате автомобила си още дълго време. Ако сте решили да се разделяте с колата си в скоро време, можете да потърсите и по-евтин комплект на алтернативна марка.

Работна употреба

Автомобилите използвани за транспортиране на стока в повечето случаи се товарят повече от предвиденото от производителя. Собствениците на такива коли понякога прибягват и до допълнителни модификации за увеличаване на мощността на двигателя. Ако това е така, тогава може би е добре да помислите за комплект съединител с по-устойчиви фрикционни материали. Препоръчваме ви да купите комплект с кевлар и карбон. По този начин ще запазите усилието на педала на съединителя на като в същото време подобрите характеристиките.

Състезание

Победа, победе и пак победа! В този случай цената няма значение. Парите са само средство за постигане на победа. Сигурни сме, че сте направили множество подобрения на автомобила и знаете точно на кои сервизи да се доверите. На ваше място бихме заложили на съединителна кутия с множество дискове с по-малки диаметри за бърза реакция и висококачествени фрикционни материали.  Този съединител може да изкара много кратко време. Неговата стойност обаче се оценява единствено от приноса му към победата.

Related Post

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.